RD v Jesenici vestavba v Horšovském Týně RD ve Slaném bazénový domek v Srbech rekonstrukce bytu na Letné rekonstrukce bytu v Dejvicích interiér RD ve Velkých Popovicích interiér RD v Kladně RD Vacov BD Zengrova Anglické nábřeží v Plzni vestavba do stodoly v Puclicích rekonstrukce BD v Lochkově rekonstrukce vily v Ostravě RD v Družci dostavba ZŠJC v Lysolajích

interiér RD ve Velkých Popovicích

2010


Poloha: Velké Popovice

Investor: soukromá osoba

Plocha: 112 m2

Náklady: 0,7 mio

Stupeň: INT, AD

Po zakoupení hotového domu nás investor oslovil, zda bychom mu pomohli s redesignem již užívaného obytného prostoru. Po několika schůzkách bylo definováno nové zadání a obsah prací se rozšířil na zpracování návrhu interieru téměř celého přízemí.

V rámci projektu jsme řešili odstranění nedostatků stávajícího stavu, které se dotýkaly všech základních okruhů - distribuce světla, tepla, prostorových nároků i dispozičního řešení.

Nově vzniklé malé zádveří ve vstupní hale je vymezeno posuvnou skleněnou příčkou, skleněnými dveřmi a poloprůsvitnou deskou z mléčného plexiskla šatní skříně. Řeší tak hlavní provozní nedostatky (šíření chladu, rozdělení na čistou a špinavou zónu, akustické oddělení herny...) a díky němu je interier funkčně rozdělen a přitom vizuelně propojen a dobře prosvětlen.

Obytný prostor sjednotila plocha podlahy, která byla provedena z dřevěné kantovky. Koncentrováním většiny úložných prostor a funkčních potřeb do jednoho prvku ve středu dispozice vznikl hlavní motiv interieru - „stuha“. Osvobozením prostoru tak vznikla volná platforma, která se postupně zabydluje a její prvky se mohou svobodně v průběhu času měnit. Jelikož si klienti nepřáli osazení klasických svítidel, doplnilo stuhu stmívatelné světelné „křídlo“, které spolu s velkorysým závěsem na jižní stěně umožňuje měnit nálady interieru dle jeho aktuálních potřeb.