RD v Jesenici vestavba v Horšovském Týně RD ve Slaném bazénový domek v Srbech rekonstrukce bytu na Letné rekonstrukce bytu v Dejvicích interiér RD ve Velkých Popovicích interiér RD v Kladně RD Vacov BD Zengrova Anglické nábřeží v Plzni vestavba do stodoly v Puclicích rekonstrukce BD v Lochkově rekonstrukce vily v Ostravě RD v Družci dostavba ZŠJC v Lysolajích

kongresový sál PVA EXPO

2013 - 2015


Poloha: Praha Letňany

Investor: PVA EXPO

Plocha: 3200 m2

Náklady: neuvedeny

Stupeň: STS, DSP, DPS, INT, AD

Nedávno dokončený výstavní objekt slouží jako nová brána do areálu PVA EXPO v Letňanech. Jeho součástí je i vstupní hala, která odbavuje větší část návštěvníků, poskytuje moderní zázemí pro celý areál a ukrývá v sobě kongresový sál pro 650 osob.

Na základě řady studií a variant jsme definovali jasně čitelný koncept, který se ve třech fázích zrealizoval. Jednoduchým vložením nezávislé a výrazově odlišné struktury do existující průmyslové haly redefinujeme její vnitřní prostor. Vznikají tak dva propojené a přesto velice odlišné světy – velkorysý foyer s otevřenou galerií a multifunkční kongresový sál.

První je otevřený, rušný, plný života a pohybu. Červená podlaha v kontrastu s bílým lesklým pláštěm a průmyslovými ocelovými nosníky tvoří výrazný a na první pohled snadno zapamatovatelný obraz.

Prostor sálu je naopak záměrně tlumenější a nechává tak vyniknout tomu co se v něm děje. Příjemný dojem podporuje kvalitní akustické řešení, stmívatelná svítidla, měkký koberec a jednoduchá černo-bíla barevnost.

Propojení je realizováno pomocí pěti lapidárních zářezů v rytmu stávající konstrukce haly. Zjednodušují orientaci, průstupnost a přes velkoformátové prosklení nechávají přehlédnout nerušeně celý prostor.

Navrhovaný objekt obsáhne veškeré nutné zázemí, VIP skybox, skladové plochy, podružné provozy a technologie. Zároveň umožňuje proměňovat výraz a charakter obou hlavních částí pomocí multimediální projekce na svůj bílý hladký plášť.

Objekt je tvořen nosným stěnovým systémem z tenkostěných profilů opláštěných sádrovláknitými deskami a finalizován nátěrem. Propojení s přízemím zajišťuje dvojice subtilních ocelových schodišť a velkoprostorový evakuační výtah.